„Az elvárásaimat talán még túl is szárnyalta az Intense Media csapata…”

Galambos Ádám a járvány-helyzet miatt visszaesést tapasztalt webáruházában az eladások terén, ezért – a jobb eredmények elérése érdekében - kereste fel ügynökségünket.

A kezdetekről, a közös együttműködésről és az elért sikerekről mesél most nekünk.

Interjú Galambos Ádámmal, a Sportkönyvek.hu webáruház tulajdonosával.

1. A Sportkonyvek.hu webáruház és könyvesbolt tulajdonosa, a G-ADAM Stúdió Könyv- és Lapkiadó Kft. közel 20 éve foglalkozik sportkiadványok előállításával, terjesztésével.

Hogyan emlékszel vissza a kezdetekre? Kérlek, mesélj kicsit arról az időszakról, amikor megfogalmazódott benned, hogy a sportkönyvek számodra többet jelent, mint átlagos könyveket. Hogyan kezdődött a sport és a könyvek iránti rajongásod?

 

Mindkettő már nagyon kis koromban kezdődött. 7 éves korom óta versenyszerűen sportoltam (vízilabdáztam), az iskolában pedig a tankönyvek helyett inkább Stephen King köteteit faltam. 20 éves koromban kerültem el az Aréna 2000 Kiadóhoz, Ládonyi Lászlóhoz, akitől nagyon sokat tanultam a sportkönyvkiadásról. Az Aréna szinte csak sportkönyveket, sportmagazinokat adott ki, a lehető legjobb minőségben, a legkiválóbb magyarországi sportújságírók segítségével. Később úgy éreztem, hogy saját magamnak is meg kellene próbálkozni a könyvkiadással, az első sportkönyvem pedig az Aranyút Athénba c. interjúkötet lett, amelyben az athéni magyar olimpiai bajnokok szólaltak meg. Ekkor még kevés könyvet adtam ki (évente 1-2-őt), valamint néhány tematikus sportmagazint, főleg a labdarúgó VB-ket és EB-ket felvezető kiadványokat. Mérföldkőnek számított a 2012-es év, amikor elindítottuk a nagy sikerű TouchDown amerikaifutball-magazint, amely több ezer fős előfizetői bázissal rendelkezett, és az újságárusoknál is szép sikereket ért el. Az igazi áttörést az elmúlt évek hozták, amikor komolyabban kezdtem el foglalkozni a sportkönyvkiadással, 2016-ban jelent meg a FUTBALL-EB 2016 c. albumunk, amely a magyar labdarúgó-válogatott sikeres EB-szereplését dolgozta fel, illetve nem sokkal később megvásároltuk a Sportkonyvek.hu webáruházat, amely jelenleg Magyarország egyetlen, csak sportkönyvekkel foglalkozó online könyvesboltja. 

 

2. A koronavírus megjelenése után 1 hónappal kerestél fel minket. Emlékszel arra a pillanatra, amikor eldöntötted, hogy hirdetéseidet ügynökségre szeretnéd bízni?

Természetesen. Az egyik kiadó ajánlására fordultam az Intense Mediához. Az online webáruházunkban visszaesést tapasztaltam, és úgy éreztem, hogy egy profi, online marketingre szakosodott stábbal jobb eredményekre lennénk képesek. Az elvárásaimat talán még túl is szárnyalta az Intense Media csapata, hiszen nagyon lelkiismeretes, profi szakembereket ismertem meg bennük, akikkel nem csak a munka átbeszélése miatt ülnék egy asztalhoz, hanem a privát életben is.

 

3. Szerinted mi a legnagyobb előnye, hogyha valaki ügynökséggel dolgozik együtt?

Az én szempontomból az volt a legnagyobb előnye, hogy én elsősorban a könyvkiadáshoz értek és nem a targetáláshoz. Ez egy másik szakma. Úgyhogy szívesen adtam át ezt a területet az Intense Mediának. 


4. Hamarosan 2 éve az ügyfeleink között tudhatunk, aminek nagyon örülünk :) Ez idő alatt, melyik promóciót emelnéd ki, aminek a legnagyobb sikere lett?

Az amerikai kosárlabdázó Kobe Bryant életrajzi könyvének kampánya futott a legjobban. Az érdeklődéshez – sajnálatosan – hozzájárult a kiváló kosárlabdázó tragikus halála is, a könyv megjelenésének hónapjában a 3. helyre került a Libri általános sikerlistáján, és még ma is sokat eladunk a kötetből. 

galambos-adam-velemeny.png


5. Másoknak is ajánlanád az ügynökséget? Mi az, amit legfőbb előnyként említenél?

Nem csak, hogy ajánlanám, hanem ajánlom is! Szerintem sok ügyfelet nekem köszönhettek, ezért a jutalékot majd behajtom! :) Viccet félretéve, természetesen, ha valaki egy jó marketingügynökséget keres, szívből ajánlom az Intense Mediát, ahol egy profi, hozzáértő, fiatal csapat dolgozik.

  

Gyere el hozzánk és beszéljük meg egy kávé mellett, hogy hogyan hoznánk ki a maximumot kampányaidból!