Szinte minden hónapban megjelenik egy újítás a közösségi oldalakon, amit érdemes figyelemmel kísérned, hogy felfrissítsd online marketing jelenléted!

Íme az augusztusi újdonságok!

 

Facebook ötletgenerátor

Hogyha kifogytál az ötletekből, ne aggódj, mert a Facebook ötletgenerátorával fel tudod dobni organikus tartalmaid és kreatív hirdetéseid. Neked csupán azt kell megadnod, hogy milyen alkalomra és időszakra szeretnél új kampányt készíteni, valamint azt, hogy a vállalkozásod milyen iparágban tevékenykedik. Ez az eszköz nem csupán kampányötletekkel, de social media poszt sablonokkal és inspirációs oldalakkal rukkol elő számodra, ahol már bevált kampányokkal és posztokkal találkozhatsz.

Hogyha inspirálódni szeretnél, látogass el erre az oldalra: https://www.facebook.com/business/m/campaign-ideas-generator

 

ideas.jpg

 

Instagram Reels megjelenése Facebookon

Kezdetben a TikTok-on örvendtek nagy népszerűségnek a rövid, zenés videók, majd az Instagram is beszállt a versenybe és bevezette a Reels-t.

A Facebook is igyekszik tartani a lépést, aminek legegyértelműbb jele a Reels videók megjelenése volt, melyek a TikTok-hoz hasonló, teljes képernyős, álló formátumú rövid videók formájában jelentek meg az Intagramon. A rövid videók szerelmeseinek örömhír, hogy a Facebook felületén is megjelentek ezek a rövid videók.

Ugyanúgy, ahogy a TikTok-on és az Instagram Reels esetében a Facebook feed-ben megjelenő külön szekcióban tudjuk létrehozni őket, ahol elkészíthetjük a videót, választhatunk alá zenét, saját képeket és szöveget is.

 

Megszűnt a Swipe up

Az Instagram Stories-ban augusztus 30-án megszűnt a Swipe up és átvették helyüket a kattintható matricák, így követőszámtól függetlenül irányíthatjuk át a felhasználókat az érkező oldalra a kis matricák segítségével.

A mai rohanó világban sokat jelent, hogyha akár egy mozdulattal kevesebbel juthatunk el egyik helyről a másikra, így várhatóan az átkattintási hajlandóság is nagyobb lesz az Instagram Story-kban ez pedig a vállalkozások számára is megnövelheti a konverziókat és az oldalmegtekintéseket is!

 

Story-k megjelenése a TikTok-on

A TikTok úgy döntött, hogy – a Facebook-hoz és az Instagram-hoz hasonlóan - bevezeti a story-k funkciót, amit a bal oldali sávban láthatunk majd és hívhatunk elő. Ez a funkció ugyanolyan, mint a többi platform Stories része: rövid, 24 órán belül megtekinthető, majd eltűnő videókat oszthatunk meg, akár több részletben.

A TikTok kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a szórakoztatás mellett bevételi forrásként működjön, ezért a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy hirdetéseket helyezzenek el történetükben, így további bevételre tehetnek szert.

 

A célzások egy része megszűnt a Facebook hirdetéseknél

Hirdetések esetén augusztus 23-tól nem használhatók azok a részletes célzások, egyéni célközönségek, valamint hasonmás és mentett célközönségek, amelyek nemzetközi szinten 18 éven aluliakat, Thaiföldön 20 éven aluliakat, míg Indonéziában 21 éven aluliakat céloznak meg. Ezáltal azok a hirdetéscsoportok, amelyek ezeket a célzási lehetőségeket használják a fiatalok elérésére, vagy a közönség méretében, vagy a közönség elérésben fognak csökkenést mutatni.

A következő közönségtípusok nem célozhatók a jövőben nemzetközi szinten 18 éven aluliak, Thaiföldön 20 év alattiak és Indonéziában 21 év alatti személyek esetén:

 

  • Részletes célzás (érdeklődési körök, viselkedések és demográfiai adatok alapján)
  • Kapcsolat célzás
  • Nyelvi célzás
  • Webhelylátogatók (Egyéni közönségek)
  • Alkalmazástevékenység (Egyéni közönségek)
  • Ügyféllista (Egyéni közönségek)
  • Elkötelezett egyéni közönségek (Eseményen résztvevők, Facebook -oldal, Instagram oldal követők, azonnali élményre kattintók, potenciális ügyfelek űrlapja, vásárlást végrehajtók, videó-megtekintők)
  • Offline tevékenység (Egyéni közönségek)
  • Hasonmás közönség

 

Ha továbbra is szeretnéd elérni a fent említett korosztályt, akkor olyan hirdetéseket kell létrehoznod kifejezetten a fiatalok számára, amelyek kizárólag életkor, nem és tartózkodási hely szerint céloznak.

Remélem hasznosak voltak számodra ezek az újdonságok és arra motiválnak, hogy felfrissítsd online jelenléted. Hogyha valahol elakadnál, akkor fordulj hozzánk bátran, szívesen segítünk! :)